Bekerthriller

Bekerthriller

Hoogland MO17-1

1 - 1

't Goy MO17-1

19'
... (lob)
Joanne Horseling (intikker)
70'
Assist: Kim de Gans

Competitie

Groep 1 1/8 finale

Datum

20 februari 2019 19:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

De MO17-1 speelt wisselende wedstrijden dit seizoen. Er zit best wel voetbal in de groep, maar vaak komt het er niet uit. In de hoofdklasse A eindigden we in de middenmoot. De bekerpoule kwamen we echter glansrijk door: SV de Marken (5-1), CJVV (7-0) en GVVV (4-7) werden verslagen. Daarna speelden we tegen Delta Sports '46, we waren meerdere malen beter, maar uiteindelijk werd het 3-2, in ons voordeel. Gister stond de 1/8e finale op het programma. We waren geloot tegen 't Goy MO17-1, een gepromoveerde 2e klasser. Op papier dus geen probleem. Hoe anders zou het gaan.


Fleur V en Britt zorgden voor een lekkere maaltijd vooraf. Broodjes knakworst, met een zelfgemaakt tomatensoep. Daarna een korte wedstrijdbespreking in de bestuurskamer en dan de kleedkamer in. Omdat we het vandaag zonder Mandy (ziekte), Fleur V (blessure), Manja (langdurig geblesseerd) en Yvette (langdurig geblesseerd) moesten doen, kwamen Femke en Nienke uit de MO15-1 meedoen. Zij hebben al eerder bewezen voetballend niet onder te doen van ons team en dus gingen we met een gerust hart de wedstrijd in. Of nou ja, op de vraag wie is er zenuwachtig, gingen er wel veel handen de lucht in.


De opstelling was als volgt: Floor op goal, achterin speelden Noor, Nienke, Estrella en Sabine. Op het middenveld startten Isa, Imane en Jonna. Voorin waren Kim, Joanne en Fleur T begonnen. De warming-up ging goed, het werd serieus opgepakt, maar we waren ook afgeleid door al het publiek dat er langs de lijn stond. Passen côntrole door de KNVB-scheidsrechter en dan is het tijd om te beginnen. Of toch nog wisselen van shirts, want de tegenpartij speelt in wit-blauw. Als we allemaal de mooie zwarte uittenue's aan hebben, schudden we handjes en gaan we klaar staan. De sfeer is onderling is goed, we hebben er zin in.


Al vanaf het fluitsignaal blijkt dat we hier eigenlijk geen problemen mogen krijgen. We hebben veldoverwicht, maar weten het niet te benutten. Vooral Joanne op rechtsvoor zorgt voor de eerste kansjes, Nienke kan vanaf centraal achterin direct doorschuiven naar het middenveld en blijft daar voetballen. Noor heeft haar vrouwtje in haar broekzak en probeert na het veroveren van de bal goed vooruit te voetballen. Na ongeveer 10 minuten komt 't Goy voor het eerst dichtbij onze goal. Gelukkig weet Sabine de goede rechtsvoor op tijd af te stoppen. De tweede keer is het echter wel raak. De rechtsbuiten komt met een dribbel door de verdediging heen en weet de bal over Floor in het net te schieten. En zo is het geheel tegen de verwachting en verhouding in 0-1. Het voetballen tegen een achterstand is iets wat we vaker hebben gedaan en dat zou dan ook geen probleem moeten zijn. Toch werd het spel minder en bleven we onszelf verwijten maken. Een goede kans van Joanne wordt door de keepster gestopt en Jonna’s schot van 30 meter beland aan de binnenkant van de paal. Verder is midmid Isa al vroeg uitgevallen door een knieblessure. Balen, want Isa is een goede aanvallende speelster die veel vooruit voetbalt. Na een wederom een kleine kans, fluit de scheids af rust.


In de kleedkamer gebeuren er meerdere dingen, maar vooral motiveren we elkaar. We spelen niet goed, maar toch zijn we klasse beter dan de tegenpartij. Dus koppie erbij houden en niet opgeven, want zolang wij blijven voetballen vliegt de bal er vanzelf in. Vol goede moed lopen we naar buiten. Ondertussen zijn Isabel en Femke al ingevallen. En twee spelen zichzelf in de kijker bij het publiek. Bij de ene na de andere actie van zowel Isabel en Femke hoor je het publiek joelen. Dat geeft extra stimulans. We verplaatsen ons weer na de helft van de tegenpartij. Kim en Joanne blijven vooruit voetballen, maar er is voor de goal geen steun en voorzetten springen dus voorlangs. Na een goede actie van Joanne krijgen we corner. Daar gebeurt iets opmerkelijks, want na elleboog van Fleur T gaat de keepster naar de grond. Geel voor Fleur T en we moeten verder met 10 man. Kim gooit de corner voor de goal en Joanne loopt de bal met haar buik de goal in: 1-1! De ontlading is groot, zowel op als naast het veld. Ook wordt er in het veld al gefluisterd over penalty’s. Na de aftrap krijgt ‘t Goy op een kansrijke positie een vrije trap. De bal wordt met een lob over de lijn heen gegooid en de doorgelopen spits heeft vrije doorgang naar de goal. Gelukkig is Floor op tijd uit de goal en plukt de bal van haar voet. De bal snel vooruit naar Joanne, maar die wordt helaas al snel gestopt. We krijgen een serie corners (4 of 5), waarbij de tegenstander ook nog een gele kaart krijgt voor praten. De coach van de tegenpartij komt het veld op en dat is reden voor de scheidsrechter om de wedstrijd voor 5 minuten te staken. Estrella en de aanvoerder ‘t Goy werden erbij geroepen en kregen van de scheids een waarschuwing. Gelukkig mogen we daarna weer verder. De tweede helft had een hoog tempo. We hadden verwacht dat de tegenpartij defensief ging spelen, maar tot onze verbazing bleven ze voetballen. Er kwamen dus ruimtes. Dat betekend veel lopen. Voor de benjamin Nienke werd dat even teveel, ze kreeg in beide kuiten kramp en moet het veld verlaten. Uit de verwarring die ontstaat, neemt ‘t Goy snel een inworp, terwijl wij niet aan het opletten zijn. De linksbuiten heeft vrije doorgang de 16 meter in, maar speelt de bal te ver voor zich uit en Floor weet de bal te onderscheppen. De bal nog één keer naar voren, maar het is al te laat. De scheids fluit af en we zijn veroordeeld tot strafschoppen.


Penalty’s, 50% kans op winnen. Tavit wijst de 5 (on)gelukkigen aan. Britt, Estrella, Fleur T, Imane en Kim. Op het laatste moment besluit Estrella geen penalty te nemen en geeft deze aan Isabel. We nemen ze volgens het ABBA systeem. ‘t Goy mocht beginnen. De eerste is raak. Dan nemen Britt en Isabel hun penalty’s, ook deze gaan raak. Toen moest ‘t Goy weer twee keer. De eerste (=tweede) penalty wordt ruim overgeschoten. De derde penalty van ‘t Goy gaat tegen de lat na een potje psychologische oorlogvoering van Floor. Dan is het aan Fleur T, ze schiet hem net over de keeper in de goal. En dan ligt ons lot in de handen van Imane. Imane die vandaag weer eens in de basis mocht starten. Geen twijfel en hard in de rechterhoek…: RAAK! De scheids fluit af en we vieren de overwinning.


Het is een echte bekerthriller, maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen. Toch moeten we ook kritisch zijn: we moeten en kunnen echt veel beter. 9 maart staat de competitiewedstrijd tegen SDO uit op het programma. Maar belangrijker voor veel Hooglanders: Carnaval is in aantocht.


Publiek bedankt voor het komen, wie zien jullie graag weer bij de volgende thuiswedstrijden!

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!