Algemene info

Beste leden,

In de ALV 's van 12 juni 2019, 27 januari 2020 en 4 juni 2020 is de aankondiging geweest en de globale inhoud gedeeld van het vrijwilligersbeleid dat ingaat op 1 september 2020. De vrijwilligerscommissie is hiermee aan de slag gegaan en heeft dit verder uitgewerkt. We willen jullie met dit schrijven inzicht geven wat de regeling inhoudt en de introductie starten.

In het seizoen 2020/2021 introduceren we vanaf 1 september 2020 een verplichte vrijwilligersinzet omdat we als club de binding van leden en ouders willen vergroten en ook het tekort aan vrijwilligers hiermee willen verkleinen. De volgende onderwerpen komen aanbod in dit schrijven.

• Inhoud regeling
  • Voorbereidingen
  • Aanbod en registratie
  • Inventarisatie en reacties

Inhoud regeling:
Met een kleine commissie en een bestuursvertegenwoordiging is de vrijwilligersregeling tot stand gekomen. De belangrijkste elementen van de regeling zijn:Elk lid is verplicht om vrijwilligerswerk te doen bij de club dat kan in een vaste functie of doormiddel van af en toe een taak te vervullen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je 10 punten scoort. Als je geen vrijwilligerstaak wilt doen dan kun je dit afkopen voor 80 euro.  Haal je de tien punten in het seizoen niet dan ben je verplicht om € 80 te betalen. Voor het komend seizoen wordt hier uiteindelijk naar gezin per postcode en huisnummer gekeken. In de bijlage is de regeling opgenomen.

Voorbereidingen:
Iedere commissievoorzitter is de regeling uitgelegd en heeft een verantwoordelijkheid toegewezen gekregen om in kaart te brengen welke taken er door de commissie worden verricht en of deze door vaste vrijwilligers en/of losse vrijwilligers uitgevoerd kunnen worden.

Tevens is het systeem in hoofdlijnen getoond.  De commissie voorzitters hebben de taken gedefinieerd, deze zijn allemaal gebundeld en hier zijn punten aan toegekend. Het puntenoverzicht is bijgesloten als bijlage. Vervul je een functie en kom je deze niet tegen op de lijst meld het dan even, heb je een idee voor een functie die nog toegevoegd kan worden vanuit je eigen ervaring laat het dan weten. Zaken die rond een voetbalteam spelen, zoals rijden naar wedstrijden en incidenteel vlaggen, zijn bewust niet benoemd als vrijwilligerstaak.
Om de uitvoering van de vrijwilligersregeling niet op papier te doen maken we gebruik van sportlink en de voetbal.nl app. De app helpt de commissies, de vrijwilligerscommissie en jullie als lid om de inschrijving op (losse) taken, de eventuele afkoop van de € 80 en het bijhouden van de behaalde punten administratief te ondersteunen.

Dus hierbij het verzoek: mocht je de voetbal.nl app nog niet geinstalleerd hebben deze dan asap te installeren en in te loggen met het emailadres dat bij de club bekend is.

Aanbod en registratie vrijwilligerstaken:

Naast de losse taken waarop ingeschreven kan worden via de voetbal.nl app zijn er ook vaste vrijwilligersfuncties. De meeste vaste functies scoren meteen 10 punten, welke ook met behulp van de Voetbal.nl app worden geregistreerd De instructie hiervoor wordt apart naar de vaste functionarissen gestuurd. Heb je interesse voor een vaste vrijwilligersfunctie kijk dan op de website van vv Hoogland.

In de voetbal.nl app kun je onder persoonlijk zien welke vrijwilligersfuncties er zijn. Hier kun je je belangstelling tonen en wordt zichtbaar gemaakt wanneer je ingeschreven bent voor welke taak en wanneer. De communicatie tussen commissie en vrijwilliger gaat voor een belangrijk deel via de voetbal.nl app. In de app is ook een mogelijkheid dat je wilt ruilen kenbaar te maken. Dus snel downloaden de app en inloggen. Lukt dat niet dan kun je een mailtje sturen naar vrijwilligersadmvvh@gmail.com dan zorgen zij dat het zo snel mogelijk goed komt en sportlink aangepast wordt met jouw juiste email bij de club.

Inventarisatie en reacties

Voor de eerste inventarisatie wie de vrijwilligerstaak wil afkopen en de voorkeur van vrijwilligerstaken die je wilt verrichten verzoeken we jullie de link naar het bijgevoegd googleformulier te openen en de vragenlijst in te vullen.
Als je je vrijwilligerstaak wilt afkopen laat dit dan voor 1 oktober 2020 weten, dan kunnen we de inning van € 80 euro ingang zetten in oktober 2020.

Vragen inzake de regeling kunnen gesteld worden evenals problemen met de voetbal.nl app kunnen gestuurd worden naar: vrijwilligersadmvvh@gmail.com. Lees wel eerst de bijlages goed door om exact te weten hoe een en ander in zijn werk gaat.

Mochte je dit bericht als jeugdlid ontvangen, deel dit bericht dan met je ouders!

Wij willen er een succes van maken, wij verwachten jullie als geregistreerde bondsleden ook.

Vriendelijk groet

Vrijwilligerscommissie vv Hoogland