Datum

11 maart 2017 11:00

Accommodatie

Onbekend

Het is vandaag fantastisch voetbalweer. Strakke blauwe lucht, een heerlijk frisse lentedag. Na de spannende wedstrijd van vorige week nu weer een lastige tegenstander DOSC JO12-2. Vol vertrouwen stappen we het veld op. Daar staan wel hele grote jongens. Gelukkig was dit niet onze tegenstander maar de JO15-1 van DOSC die aan het warmlopen waren voor hun wedstrijd op een ander veld. Onze tegenstander was gelijk aan onze lengte. De wedstrijd begint en het is elkaar eerst even aftasten. DOSC gebruikt goed de ruimte in het veld. Ze hebben ook een paar snelle aanvallers. Het spel gaat op en neer. Na 4 minuten komt na een goede combinatie Coen aan de bal halverwege de helft van DOSC. Met een strakke pass tussen twee verdedigers door bereikt hij Oscar in de diepte die met zijn snelheid de laatste man de baas is. Met een mooi geplaatst schot vliegt de bal in de linkerhoek. 0-1. Dat is een goed begin.

DOSC geeft de moed niet op en probeert met de lange bal hun snelle spitsten te bereiken. Net als vorige week staat onze verdediging als een huis. Na een paar aanvallen heen en weer gaat DOSC een keer door de verdediging heen. De middenvelder van ons hielp goed mee in het strafschopgebied. Met een goede tackel op de bal probeert hij de tegenstander te keren. Deze loopt vervolgens tegen het been aan van onze speler, ziet dat hij de bal niet meer kan halen, en laat zich vallen……. Penalty?????? Ja de scheidsrechter geeft een penalty!!! Het wordt weer zo’n wedstrijd waar we een extra tegenstander in het veld hebben staan. De penalty werd overigens hard en onhoudbaar in de hoek geschoten.

Nadat we ons over deze teleurstelling hebben heen gezet, stropen we de mouwen weer op en gaan weer aan de slag. DOSC gaat nu wat meer naar voren spelen en dat geeft ruimte in de rug van hun verdediging. In de 15de minuut straffen we dit genadeloos af. Coen veroverde de bal halverwege onze helft en schakelde bliksemsnel om met een hard pass op Oscar. Vanaf eigenhelft (kun je niet vlaggen voor buitenspel) begon het sprintduel van Oscar met bal en zijn tegenstander. Oscar is razendsnel en schut zijn tegenstander van zich af. Hij gaat nu alleen op de keeper af. Met een subliem stiftje gaat de bal hoog over de keeper heen en ploft in de goal. Haha gerechtigheid. 1-2. Nu moeten we doorpakken. DOSC wordt wat onzekerder en gaat nu wat meer achteruit lopen. Prima, dan krijgen wij meer ruimte in het midden. Toch kunnen ze goed voetballen en de twee dames in hun elftal moeten we zeker niet onderschatten. DOSC probeert het nog steeds en ons middenveld ligt nu ook meer open. Maar onze verdediging doet haar werk goed.

In de tweede helft komen Coen en Mitchell samen op het middenveld en dan hoop ik dat we daar wat meer balbezit krijgen. En dat was gelukkig ook het geval. Het thuisfluitgedrag gaat nu ook onze spelers irriteren. Quinten wordt vanachteren volledig onderuit geschoffeld en moet even laten gebleseerd afhaken. Dat komt niet ten goede van de sfeer. Gelukkig wordt er niet te lang gemopperd op de scheids en gaan weer aan de bak. DOSC gokt nu op de snelle spits aan de zijkant, maar Lucas is vandaag in bloedvorm en heeft deze speler "in z'n broekzak". In de 43ste minuut komt Menno vanaf de flank halverwege hun helft naar binnen en speelt Levi aan die goed staat opgesteld, rand 16meter, bij de halve cirkel. Opengedraaid en vol in de linkerhoek geschoten. 1-3.  Dat is ook een stand die wat rust geeft.
DOSC is nu aan het einde van haar latijn. Er komt een groot gapend gat tussen hun aanvallers en verdedigers. Wij kunnen het nog gemakkelijk belopen en zijn heer en meester over het middenveld. De wedstrijd is nu gespeeld en we voetballen hem lekker uit. In de laatste minuut krijgen we nog een corner mee. Een inswinger van Menno valt voor de voeten van Coen die snoeihard uithaalt op de handen van de keeper. De rebound van Coen gaat nu even zo hard in de linkerhoek. 1-4. De aftrap hierna is tevens het eindsignaal. Weer een goede zegen geboekt op een belangrijke tegenstander. Met slecht 4 doelpunten tegen in 5 wedstrijden kun je zeggen dat we het verdedigend goed doen. Dat is een compliment voor het gehele team. Mannen ga zo door. Volgende week thuis tegen SO Soest JO12-3 Thuis om 9.00 uur op veld 3.