Datum

4 maart 2017 9:10

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 4 maart 2017. Vandaag treden we aan tegen TOV JO12-1. Allebei 3 gespeeld, 9 punten en een doelsaldo van +12. Dit is de eerste echte test voor ons.

We beginnen goed met druk zetten. Het is voor een aantal spelers even wennen op een andere positie maar iedereen toont genoeg inzet. Al snel is duidelijk hoe de tegenstander wil spelen. Het is kick-en-rush. Echter onze privé scout had ons al dit speltype doorgegeven. Met wat meer “snelheid” achterin is het een koud kunstje om dit tegen te gaan. Het spel gaat op-en-neer. We zijn aan elkaar gewaagd. In de zevende minuut verliest een verdediger van ons de bal bij een duel halverwege onze helft. De andere verdediger stapt in waardoor zijn mannetje vrijkomt en knap wordt aangespeeld. Een vrij doortocht naar Casper was het gevolg. De fraai ingeschoten bal kletste tegen het net. 0-1

We lieten de moed niet zakken en ging door voor de aansluitingstreffer. Na de eerste wissel gingen we de druk opvoeren. Een aantal corners kregen we mee. In de 14de minuut bij een corner van links kwam de afgeslagen bal bij Mitchell. Die passeerde zijn man en knalde op goal. Na een kleine touche van een verdediger glipte de bal precies in de rechterhoek. Hoera 1-1.

TOV probeerde het wel, en ze hebben ook goede voetballers, maar wij hadden steeds de goede oplossing. Waar ik vandaag trots op was, was de mannelijke manier van voetballen en het overnemen van de verdedigende posities als een verdediger ging doordekken. We stonden achterin als een huis. Bij rust was het 1-1. En dat was een terecht stand.

Na de rust kwamen er meer spelers op hun normale plek te staan. Het middenveld kregen we hierdoor in handen. De druk werd op gevoerd. Wij hebben nu de beste mogelijkheden. TOV komt er bijna niet meer aan te pas. Halverwege de tweede helft wordt Oscar strak aangespeelt van rechts ter hoogte van de halve circel voor het doel. Super mooi open gedraait( 3/4 draai om z'n as) tussen 2 verdedigers door kwam hij vrij voor de keeper. Hij mikte jammer genoeg de bal net naast de paal. Als je jezelf niet beloont met een doelpunt dan wordt het een moeilijk verhaal. Dan in de 44ste minuut weer een aanval van ons. Met een splijtende dieptepass van Menno, komt Levi rechtsvoor de Goal in balbezit. Met een hoog hard schot door de handen van de lange keeper komen we op 2-1.

TOV had vandaag geen wissels en je zag dat ze het niet meer konden belopen. Het gevolg was dat het spel wat harder werd. We blijven gelukkig onze taken uitvoeren. In de 53ste minuut gaat Oscar een sprintduel aan met de centrale verdediger. In het hoekje van het strafschopgebied krijgt hij een hele wilde “schouderduw”. De goed fluitende scheidsrechter besluit tot een strafschop. De spelers en begeleiders van TOV, tekenen heftig protest aan. De scheidsrechter is onverbiddelijk. Met Thijs (onze penaltyspecialist) is dat 99 van de 100 keer een goal. Hij neemt de aanloop en…… Pats. Strak in de rechter kruising. 3-1 Dat geeft een beetje lucht. De vermoeide en gefrustreerde spelers gooide nu echt de beuk erin. Bij het volgende duel tussen Oscar en dezelfde verdediger kreeg hij een opzettelijke elleboog in z’n ribben. Oscar geblesseerd eraf. De laatste minuten was nog een formaliteit.

Einde wedstrijd.

Wat mij een beetje tegenvalt is dat de spelers van de tegenstander dan weigeren om na afloop een handje te geven. Ook hun leider geeft geen hand aan de scheidsrechter. Jammer dat niet iedereen begrijpt dat het door de vrijwilligers mogelijk is om te voetballen.

We zetten hiermee een mooie stap richting het einde van het seizoen. We zijn er nog lang niet, er komen nog een paar lastige tegenstanders. Op naar volgende week. UIT tegen DOSC JO12-2.