Datum

13 mei 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

De laatste competitiewedstrijd is tegen AFC Quick 1890 JO12-3. We zijn vandaag goed gemotiveerd om er wat moois van te maken. De tegenstander is gewoon met het eigen team vandaag en dat schept mogelijkheden. Quick trapt af en wij zetten direct inmense druk. Dat konden de jongens in het rood niet handelen. De eerst kansen zijn voor ons en quick komt er niet aan te pas. in de derde minuut verovert Lucas de bal halverwege eigen helft en met en fantastische trap lanceert hij David in de diepte. Onze wervelwind David gaat op volle snelheid iedereen voorbij en rond met een droog schot keurig af. Ja hoor, het is al 1-0.
Wij blijven goed druk zetten en voetballend ziet het er goed uit. In de vijfde minuut krijgen we een corner. deze beland in het strafschopgebied. Er volgt een scrimage en een schot tussen de palen wordt in een reflex door een verdediger uit de goal geslagen met de hand. Dat is niet toegestaan en een strafschop is het gevolg. Coen stapt achter de bal en legt hem keurig in de linkerhoek. 2-0 na 6 minuten.
Nu volgt er een periode waarin we denken dat we niet meer ons best hoeven doen. Er wordt heel sloridig gevoetbald. Ook de wissel maakte het spel niet beter en positie houden werd ook heel moeilijk. Quick kan echt wel goed voetballen dat merkte we in de 19de minuut toen de gemakzucht genadeloos werd afgestraft. 2-1
Er kwamen nog een paar kansen voor ons maar die werden helaas niet verzilvert. Net voor het rustsignaal gingen Oscar en David goed door op de bal en uitendelijk schoot David prima binnen. 3-1 is ook de ruststand.
De tweede helft is in het begin voor Quick maar na mate de tijd verstrijkt worden we steeds sterker. Quick kan het na 50 minuten niet meer belopen en de ruimtes worden groter.
Lucas gaf maar weer een hele scherpe bal van achteruit richting de sprintende Menno die nu eindelijk weer eentje erbij schot voor ons. 4-1
De laatste minuten waren eigenlijk een formaliteit. De kansen regen zich aan een en het is een wonder dat alleen Menno en Oscar nog een keer het net troffen.
Eindstand 6-1 en een mooi seizoen waarin we glansrijk 2de werden met 12 punten voorsprong op nummer 3
Wij de trainers en leiders hebben dit seizoen weer genoten van jullie inzet, grapjes, enthousiasme en vooruitgang in het spel.