Fleur Terscheggt (geblesseerd),
Lineke Janssens (geblesseerd),
Sara Roele (geblesseerd)

8 oktober, 13:15
De MO15-1 mag vandaag aantreden tegen de koploper Kolping Boys MO15-1 in Alkmaar. Ook deze week heeft de MO15-1 hun minimale bezetting door blessures.

De MO15-1 begon voor het eerst dit seizoen met de 4-4-2 opstelling. Deze gok van coach Harald Hamers pakte niet helemaal uit als gehoopt. De eerste helft was MO15-1 alleen maar aan het verdedigen. Een actie van Kolping Boys' spits werd als gevlagd door de grensrechter van Hoogland, maar de scheidsrechter zag dat niet. Zo kon Kolping Boys door aanvallen. Er komt een voorzet van rechts en deze wordt in geschoten met een knie. Maar Floor was er net op tijd bij en pakt de bal en speelt het zo dat de bal niet over de lijn is geweest. (Dit was wel het geval). Gelukje voor Hoogland dus. Verder kwamen er veel kansen voor Kolping Boys. Britt en Mandy kwamen niet tot nauwlijks aan de bal. Door goed werk van Estrella, Sabine, Fleur V en Floor houdt de MO15-1 het doel schoon. Toch komt de spits van Kolping Boys MO15-1 er vlak voor rust nog 1 keer door. De spits loopt op het goal af, Floor verkleint haar goal goed, maar helaas vindt de spits toch nog een gaatje tussen Floor haar benen (die zijn deze competitie al 3x gepasseerd.). 1-0. In de rust besluiten Harald en Ron nog een wilde gok te nemen; ze schakelen over tot het 'oude vertrouwde' 4-3-3 systeem. Dit zorgt zeker voor verbetering. Er komen iets meer kansen, het spel wordt iets beter en de kansen gaan heen en weer. Aan de linkerkant zorgt Britt voor gevaar, met een prachtige solo die voorlangs de goal gaat. Later in de tweede helft wordt er een voorzet hoog ingekopt, maar Floor pakt deze op haar lijn. Verder gebeurd er niet veel, tot kort voor tijd. Kolping Boys komt er nog één keer door. Op de linkerkant staat een goed en sterk meisje, misschien iets te sterk. Er werd veel geduwt, maar de scheidsrechter greep niet in. Fleur V werd naar de grond gewerkt en werd daar een beetje boos over. Daar was de scheidsrechter niet van gediend. En gaf haar een waarschuwing. Die was niet meer nodig. De wedstrijd eindigt in 1-0 voor Kolping Boys.

Helaas, geen drie punten mee naar huis, maar het spel in de tweede helft was goed.

Volgende week in de MO15-1 vrij, die week daarna de beslissende bekerwedstrijd tegen AFC Quick MO15-1 (1e klasser).