Scheidsrechter

Groot, X. de

Accommodatie

Onbekend

Hoogland JO15-1 heeft zaterdag vroegtijdig het kampioenschap binnen gehaald. De nederlaag van vorige week tegen Spakenburg zorgde voor een weekje uitstel, maar zaterdag is het kampioen geworden met 14 punten verschil en nog drie wedstrijden te gaan. Een fantastische prestatie in deze (1e)klasse en leeftijdscategorie!

De kampioenswedstrijd tegen Zuidvogels begon wat stroef door spanning in de benen. Het spel in de eerste helft werd dan ook afgewisseld door onzuivere passes en goed opgebouwde aanvallen die bijna leidden tot scoringskansen. Vlak voor rust kwam Maury op het middenveld met een uitbraak, en speelde de bal door naar Mick die met een actie tot scoren kwam. Ruststand 0-1.

De regenachtige rust werd beloond met een heerlijke bak koffie met koek van Kitty en Marian. Ook het nieuws uit Spakenburg kwam binnen.  Quick heeft daar met 2-0 gewonnen, onafhankelijk van de uitslag van deze wedstrijd is het kampioenschap dus binnen. De jongens wisten van niets en begonnen aan de tweede helft. Het voetbal van Hoogland werd aanvallender.  In de 23ste minuut kreeg Hoogland een vrije trap rond het strafschopgebied. Jordy nam de vrije trap en via een speler van Zuidvogels werd het 0-2. Niet veel later scoorde Jordy voor de tweede keer door een mooi opgezette aanval via de linkerflank.  Bijna werd het nog 0-4  door een uitbraak van Enzio waar Rinze net een milimeter te kort om de bal in te tikken. Zuidvogels bleef voetballen en dat resulteerde in een vrije trap rond de 16 meter die benut werd. Einduitslag 1-3. Na het fluitsignaal was er blijdschap bij de boys met champagne (0%), juichende en toeterende ouders met spandoeken. Een mooie toespraak van Mario en het uitdelen van toffe kampioen shirtjes maakte het feest compleet.

Het feestje ging nog door in de kantine van Hoogland met een speech van onze voorzitter en veel friet met mayo.