Hoe gaat het nu met onze mooie vereniging?

Hoe gaat het nu met onze mooie vereniging?

18 november 2020 18:30


Balen, hoop en dankjewel
Het zijn rare tijden. De coronamaatregelen beperken ons op vele manieren. Zo kunnen veel leden niet op de normale manier trainen en niemand kan competitiewedstrijden spelen. Dit duurt minimaal tot medio januari is de verwachting. Dit is sportief én sociaal gezien gewoonweg balen. Voor jong en oud. We hebben wel extra te doen met onze jongelui… een leeftijd waarop je onbezorgd het leven zou moeten kunnen vieren.

We merken hierdoor dat onze vereniging veel meer is dan alleen het beoefenen van de sport: ook het sociale eromheen is van groot belang. Niet alleen voor de spelers, ook voor ouders en supporters. Gelukkig mag de jeugd normaal trainen. vv Hoogland organiseert op zaterdag voor hen trainingen en/of onderlinge wedstrijden. Laten we hopen dat de maatregelen snel wat versoepelen, zodat we privé en met sporten weer meer mogen. Vanaf woensdag 19 november mag er bij de senioren weer in groepjes van 4 getraind worden. Niet optimaal, maar beter dan met 2.


Dankjewel. We zijn iedereen die zich de afgelopen periode voor de club heeft ingezet zeer dankbaar: zonder deze hulptroepen zou het allemaal nog veel moeilijker zijn!


Financieel gezond en toch…
En dan onze centen. Hoe staat het daar eigenlijk mee?

  • We zien gelukkig dat het overgrote deel van de contributie al betaald is, dank daarvoor.
  • Ook aan de zijde van onze sponsoren zien we dat men ons trouw blijft. Ook een dankjewel! Recentelijk zijn belangrijke contracten verlengd en op korte termijn kunnen we zelfs een nieuwe grote sponsor aankondigen.
  • Na de contributie zijn de inkomsten uit de kantine onze belangrijkste inkomstenbron. En die is dicht. We vrezen dat de kantine ook na medio januari niet open mag…
  • We maken zo optimaal gebruik van de steunmaatregelen vanuit de gemeente, overheid, KNVB. Daarnaast proberen we zoveel als mogelijk te bezuinigen daar waar het maar kan.


Het zal je niet verbazen dat vv Hoogland toch financieel geraakt wordt. We zullen dit seizoen met een stevig verlies gaan afsluiten.


Begroting 2021-2022
Voor de helderheid: we zijn op zich een financieel zeer gezonde vereniging en hebben altijd een behoorlijke reserve achter de hand. Door de huidige situatie teren we daar helaas snel op in. Het zal zeker niet de continuïteit van de vereniging bedreigen, maar vraagt wel van ons als bestuur om goed na te denken over hoe we de rest van het seizoen en de komende seizoenen ons geld willen en kunnen besteden.
We werken aan de begroting voor het volgend seizoen. Om alle leden op een goede manier te laten voetballen, moeten we op sommige punten bezuinigen. Eerder bedachte investeringen stellen we uit. Van belang is om eerst onze financiële reserves weer op een gezond peil te krijgen. Juist om de continuïteit te waarborgen.


Geef je virtuele mening
In een komende ALV presenteren we de jaarrekening seizoen 2019-2020 en begroting 2020-2021. Ga er vanuit dat dit een online bijeenkomst wordt. Hier volgt tegen die tijd wel berichtgeving over. Kom in beeld en geef je mening. Jouw stem telt.


We zijn open
Zoals gezegd, het zijn rare tijden en daar horen helaas deze onzekerheden bij. Het is niet anders.
We hopen vooral dat jij en je dierbaren gezond blijven. Het blijkt maar weer hoe belangrijk dat is.
Klop bij ons aan voor vragen of opmerkingen. De kantine is dicht. Wij zijn wel open!


Sportieve groet,
Bestuur vv Hoogland

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!