Team-informatie

Niet altijd in de schijnwerpers maar op de achtergrond alweer bijna 10 jaar actief, het 45+ voetbal team van vv Hoogland. Destijds gestart met een aantal enthousiaste vaders die de kriebels kregen als ze op zaterdag langs de lijn stonden te kijken bij hun zoon of dochter. Inmiddels met een heuse selectie van rond de 15 man wordt jaarlijks in het voor- en het najaar op vrijdagavond competitie gespeeld. In een poule van 4 tot 5 teams fungeert iedere club een keer als gastheer en speel je op die avond een toernooitje met wedstrijden van ca 20 minuten. De spelregels zijn eenvoudig: Er wordt gespeeld op een half veld met 7 spelers, klein doeltje, geen buitenspel, continu doorwisselen mag en niet al te veel fysiek contact dus b.v. geen slidings. En na afloop de kantine in met bier en bitterballen en net als vroeger sterke verhalen vertellen en aanhoren, het verlies goedpraten, de winst uitvergroten, mijmeren over die weergaloze actie die alleen jij gezien hebt en eindeloos terughalen van dat ene winnende doelpunt. Alleen al daarvoor is het de moeite waard de kicks aan te trekken!

Naast de competitie spelen we ieder jaar wel een aantal toernooitjes zoals het ‘Stramme Kuiten’ toernooi in Soest en het ‘Kalkoentoernooi’ bij Cobu Boys en sinds 2 jaar een heus eigen AVK voor 45+ teams uit Amersfoort. Met wisselend succes overigens waarbij het winnen van het allereerste AVK in 2016 één van de hoogtepunten was.

In september en oktober we weer de groene kunstwei in voor het najaarstoernooi. Ben je geïnteresseerd en wil je komen proeven van de sfeer of direct een keer meedoen dan ben je van harte welkom.
Je kan via de mail contact opnemen met de coördinator 45+ voetbal Gerard Spijker, gaspijker@casema.nl

Wil je eerst nog meer informatie over het 7x7 45+ voetbal kijk dan op de website van de KNVB www.voetbal.nl/7tegen7 .

Topfitte 45-plussers kunnen bovendien op vrijdagavond nog een balletje trappen bij het Hooglandse 35+ voetbal. Hier kan je geheel vrijblijvend en ongedwongen 1x per 2 weken onderling een paar potjes voetbal spelen.
Data staan op de website www.vvhoogland.nl .

Foto 45+ team 2015