Datum

9 april 2016 9:30

Accommodatie

Onbekend

Het is prachtig mooi zonnig weer op zaterdagochtend op sportpark Zielhorst waar wij aantreden tegen Cobu Boys E3. Dit is de eerste wedstrijd tegen deze jongens die met hetzelfde aantal punten maar met een wedstrijd minder boven ons op de ranglijst staan op nummer 1. Na de fantastische bekerwedstrijd (die helaas verloren ging) van afgelopen woensdag stappen we met veel zelfvertrouwen het veld op. In de openingsfase probeert ze veel druk op ons te zetten in de opbouw. We voetballen daar gemakkelijk onderuit. Zij hebben moeite met ons spelsysteem. Het middenveld is duidelijk voor ons. Door dat we kort op de tegenstander zitten komen zij niet in hun spel. Er volgen een paar kansjes voor ons die met een beetje geluk een treffer worden. In de twaalfde minuut komt de bal na een verre uittrap van Joey bij Coen. Door zijn snelheid ontstaat er een 3 tegen 2 situatie. Een goede pass naar rechts op Erik die beheerst afrondt. 0-1 Lekker. Een voorsprong. Cobu boys probeert nu met combinatie voetbal ons uit te spelen. We staan steeds op de goede plek en onderscheppen vaak een pass. Na een goede aanval van ons krijgen we een corner vanaf de rechterkant. Menno lepelt de bal panklaar op het hoofd van Coen. Met een mooi boog kopt Coen de bal in de lange hoek. 0-2. Dit gaat de goeie kant op. Cobu boys begint nu meer aan te dringen en onze mannen laten de teugels ietsjes vieren. Bij een aanval 2 minuten later twijfelen 2 verdedigers wie er naar de tegenstander in balbezit moet lopen. Hierdoor krijgt deze speler genoeg tijd om uit te halen. 1-2. Zonder meer averij bereiken we de rust. Hoewel dat ook een bijzondere situatie opleverde. Een speler van Cobu boys schoot de bal door het zijnet in de goal waarna er verwarring ontstond over het fluitsignaal. Het bleek uiteindelijk het rustsignaal te zijn en niet een treffer. Pfff gelukkig.

Het gaat op zich prima. Graag zien we de pass wat harder en zuiverder, verder moeten we onze directe tegenstander wat korter dekken. De tweede helft begint voor ons wat minder. Cobu boys is nu wat feller op de bal. 5 minuten na de rust komt er een tegenstander goed door en geeft een hele scherpe voorzet van de achterlijn. Een simpele intikker voor de spits. 2-2. Cobu boys gaat er nu in geloven dat ze ons kunnen verslaan. Ze gaan nu veel meer naar voren lopen. Dat geeft ruimte voor onze snelle jongens voorin. In de 32ste minuut zijn wij beter in de omschakeling. Erik krijgt de bal op het middenveld en geeft de bal diep op Menno. Die kapt zijn man uit en schiet de bal in het net. Yes 2-3. Cobu boys blijft de aanval zoeken maar hebben steeds de goede oplossing. In de 43ste minuut, laten we weer zien wat omschakelen is. Erik haalt de achterlijn en geeft de bal op David. Hij kapt zijn man uit en rond geweldig af. 2-4!!! Wat een weelde. De feestvreugde is van korte duur. Een minuut later ligt de bal aan de andere kant erin. Door een miscommunicatie kan een speler gewoon doorlopen en voorgeven. De spits kan hem simpel binnenlopen. Cobu boys dringt nog meer aan. 4 minuten voor tijd komt de gelijkmaker. Door een hoop geklungel achterin hobbelt de bal de goal in. Jammer heel onnodig. De laatste minuten zijn heel spannend. De eindstand is 4-4.  We staan in deze sterke poule 2de met een hetzelfde aantal punten als nummer 1. We doen het dus heel goed. Laten we volgende week een lekker wedstrijd voetballen tegen Nieuwland de nummer laatst.