Datum

19 maart 2016 8:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag spelen we om half 9 op veld zes, een mooi groot veld. We hebben er weer zin in. De vorige wedstrijd tegen IJsselmeervogels hebben we dik gewonnen met 0-5. Het is mooi droog en bewolkt weer. We beginnen in de vertrouwde  speelwijze 1-3-1-2. IJsselmeervogels zet goed druk op ons. Wij worden terug gedrongen. Dit is een ander beeld dan de vorige wedstrijd. We komen telkens te laat. Het ziet er vanaf de zijkant te gemakzuchtig uit. In de zesde minuut scoren zij dan ook. We gaan niet bij de pakken neer zitten en blijven het proberen. Er komen nu ook kansen voor ons. Helaas steeds net niet. Dan in de elfde minuut een counter van IJsselmeervogels. Een strakke voorzet van links die per ongeluk op de voet van een van onze verdedigers valt. Oeps eigen goal.
Ze krijgen steeds meer moed en wij kunnen het niet meer belopen. De afstand tussen de verdediging en de aanval wordt te groot. Verder is de eerste bal steeds voor de tegenstander. In de laatste minuut van de eerst helft wordt het ook nog 0-3. Dan Rust. Kansen benutten is wel een dingetje aan het worden. We hebben goed voetbal laten zien met mooie aanvallen maar ze vallen er niet in. Na de rust beginnen we beter. We zijn feller op de bal en wat brutaler geworden. We hebben nu veel meer balbezit. Dan is het eindelijk raak. Na goed doorzetten van Erik komt de bal bij Menno die goed afrond. IJsselmeervogels gaat nu achteruit lopen. Mooi zo, dat geeft ruimte op het middenveld. Erik heeft vandaag de conditie van een paard en vult de middenpositie goed in. Er worden weer goede kansen gecreëerd. In de 35ste minuut wordt Lucas aangespeeld die weer eens een kanonskogel afvuurt waar de keeper geen antwoord op heeft. Bam 2-3. We gaan ervoor. Weer een paar minuten later heeft Joey na een afgeslagen aanval de bal. Met een verre uittrap bereikt hij Menno. Hij maakt een passeerbeweging en schiet van afstand. Met een grote boog vliegt de bal in de linker kruising. Moeilijke ballen vallen wel. Het slot offensief. We dringen weer aan. Weer een paar spelers 1 op 1 met de keeper, maar geen goals. De counters van IJsselmeervogels zijn ook gevaarlijk. Dan in de laatste minuut weer net mis bij ons. De tegenaanval was een soepele counter en een goal. 3-4  We proberen het nog wel maar het is helaas niet gelukt. Ik vond het een hele spannende wedstrijd met twee verschillende gezichten. De eerste en de tweede helft. Laten we het goede spel van de tweede helft meenemen naar de volgende wedstrijd.