VVH MO15-1 mist kansen en verliest koppositie

Datum

17 maart 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Het was gevoelstemperatuur -7 om 10:00 op het veld bij Buitenveldert. Naast ons speelde de jongens van AFC AJAX JO13-2 een competitie wedstrijd. Maar voor ons was maar 1 wedstrijd belangrijk. Buitenveldert MO15-1 was de tegenstander van vandaag. Buitenveldert staat dan wel 6e in de competitie, vorig seizoen werden ze 4e in een zware competitie.

Toen de scheidsrechter met zijn Buitenveldert muts, Buitenveldert sjaal en Buitenveldert jas zich meldde op het veld, konden we beginnen.

Het was koud en er stond een vervelende wind, toch was het voetbal in de 15 minuten voor ons. Michelle mist op één op met de keeper, nadat ze weer één van haar briljante acties laat zien. Buitenveldert komt niet in ons spelletje voor. Jonna en Imane winnen alle duels op het middenveld, Michelle en Annelien breken los op de flanken. Na een actie van Michelle komt de bal voor de goal, Kim die daar klaar staat haalt uit met rechts, maar deze uithaal stuit op de keeper. Gelukkig komt de bal terug en is het het linkerbeen van Kim die bal snoeihard in het net schiet. De 0-1 was een feit. Omdat Amy heel alert verdedigde kreeg Buitenveldert in de 1e helft geen kansen. Ook Sara die gelukkig weer minuten mocht maken, was niet te passeren. Met 0-1 gaan we rusten.

In de knusse kleedkamers krijgen we de opdracht om nog minimaal 2x te scoren en ons overwicht uit te drukken. Ondertussen arriveren ook de meiden van onze MO19-1 die ons nog snel succes wensten.

De tweede helft werd al snel duidelijk dat Buitenveldert wakker was geworden. Buitenveldert won opeens duels. Toch hadden wij nog steeds dat overwicht. Er waren meerdere kansen voor Michelle en een mega kans voor Dana, maar ze troffen alle niet het net. Er is een voetbalgezegde:

'Als jij niet scoort, doet de tegenpartij het'

En dat gebeurde ook. Buitenveldert kwam op gelijke hoogte na een intikker op de 5 meter. Pech doelpunt, laten we het daar ophouden. De druk op de voorhoede werd vergroot. Er moest gescoord worden. Michelle werd weer in de ploeg gebracht en ook Annelien moest het waar gaan maken. Er kwamen weer kansen, een prachtig schot met links van Kim kan maar net worden gestopt door de keeper en een intikker van Michelle gaat naast. Femke rukte op vanaf het middenveld en probeerde zo goed als het ging het spel te verdelen. Bij de tweede bal in de buurt van onze zestien, ziet de scheids een overtreding. Terwijl Hoogland de defensie nog aan het klaarzetten is, wordt de vrije trap al genomen. Een lange bal recht door het midden. We stonden niet op te letten. De spits van Buitenveldert schuift de 2-1 gemakkelijk achter Floor en opeens kijken we tegen een achterstand aan. We spelen de hele wedstrijd beter, maar de achterstand verandert niet meer.
We verliezen met 2-1 bij Buitenveldert, in de kou.

Als Man-Of-The-Match werd Michelle gekozen, ze had er echt nog wel meer ballen in mogen schieten, maar haar acties waren weer gaaf en wat mij betreft en terechte Man-Of-The-Match. Al had ik zelf toch voor de scheidsrechter gekozen...

Kim sluit na onze wedstrijd aan bij de MO19-1 en speelt daar een goede wedstrijd. Floor rijd door naar Hercules om met de MO17-1 mee te spelen.

Volgende week spelen we thuis om 09:30 tegen nummer 1 Always Forward. Wij staan 2e op doelsaldo, maar als we deze wedstrijd winnen, pakken we de 1e plek weer.