JO14-5 van VVHoogland heeft de smaak te pakken

Datum

16 september 2017 10:45

Accommodatie

Onbekend

Vorige week speelden we een uitwedstrijd tegen AFC Quick waarin de teams aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Over een weer werd aardig voetbal gespeeld en de keepers van beide ploegen werden goed uitgedaagd. Vaak met als resultaat dat de bal werd gestopt, maar een enkele keer liep het minder goed af waardoor de wedstrijd, waarin we tot vlak voor het einde nog met 1-2 voorstonden,  eindigde met een 2-2 gelijkspel. Een stand die recht doet aan de verhoudingen tijdens de twee keer 35 minuten. Maar onder beide teams was bij het verlaten van het veld de frustratie van het niet winnen van de wedstrijd bijna voelbaar. Dat moet vast een mooie stimulans geweest zijn om deze week met de juiste spirit aan de thuiswedstrijd tegen CJVV te beginnen.

De wedstrijd begint al goed want dit keer hebben we een scheids klaar staan die ook nog eens ruim op tijd is. Langs de lijn van veld 4 staan al een aantal ouders van VV Hoogland en onze tegenstander van deze keer, CJVV, te wachten op het startsein. Met wellicht het dorpsfeest voor een aantal ouders en kinderen (?) als spelbreker is het toch zaak de wedstrijd scherp te blijven spelen want dit is de derde en laatste wedstrijd in dit deel van de bekercompetitie. En we willen natuurlijk gewoon lekker verder blijven voetballen in deze competitie.

De jongens beginnen meteen op de helft van de tegenstander . Ze werken goed samen er wordt lekker gevoetbald. Al vrij snel dwingt Marijn een hoekschop af, maar helaas nog zonder resultaat. Een pittig en fanatiek spelend CJVV maakt een prachtig doelpunt in de linkerhoek, waardoor we op achterstand beginnen. Dat is even balen. CJVV speelt veel op onze helft, maar de mannen werken zich terug en Wessel schiet vanaf rechts in een mooie poging op het doel helaas naast. Er arriveren steeds meer ouders terwijl de wedstrijd lekker doorloopt alleen komt de bal over de heg bijna in de feesttent terecht.

Een sliding van de tegenstander wordt bestraft door de scheids, maar CJVV laat het er niet bij zitten. Een gevaarlijk schot belandt gelukkig voor ons naast het doel. Over en weer schieten de jongens van beide teams op het doel maar zonder het gewenste resultaat. Ineens ontstaat er vlot en goed samenspel van VV Hoogland dat eindigt in een schot op het doel, maar helaas vangt de keeper van CJVV  de bal. Dat is jammer, maar het samenspel biedt uitzicht op een gelijkmaker.

Het spel komt even stil te liggen vanwege een blessure bij CJVV die terecht de nodige aandacht vraagt. Het spel wordt hervat met een ingooi voor Hoogland, maar CJVV neemt snel de bal over. Gelukkig redt onze achterhoede de situatie. Dan schiet Wessel van links op het doel van CJVV maar dat eindigt helaas naast het doel. Intussen begint het wat te regenen en komen overal de paraplus tevoorschijn. Chris redt vakkundig een bal en ineens is daar Joris die van de linkerkant af de lang verlangde gelijkmaker maakt. Het is 1-1. Joris mag even uitrusten in de wissel. Doordat Tom ziek is (bij deze van harte beterschap, Tom) hebben we vandaag ‘maar’ 4 wissels.

Het spel wordt hervat en CJVV heeft duidelijk zijn zinnen gezet op een eindstand in hun voordeel. De scheids fluit voor ellebogenwerk en Hoogland krijgt de bal. CJVV scoort bijna maar Chris pakt de bal en schiet deze over de zijlijn. Het lukt de jongens gelukkig om weer op de helft van de tegenstander terecht te komen. Het veld wordt erg glad waardoor de bal soms toch wat anders van de schoen af komt dan misschien was bedoeld. Rick onderbreekt achterin een aanval en Hennes blesseert zijn knie maar gaat dapper door, al wordt aan de zijlijn voor de zekerheid wel vast een wissel klaargezet. CJVV speelt aanvallend en is meer op onze helft te vinden dan zou moeten om deze pot te kunnen winnen. Hennes wordt voor Martijn gewisseld. Hier en daar laten de jongens wat steekjes vallen, maar de tegenstander weet daar onvoldoende gebruik van te maken. In een snelle en goede actie van Marijn brengt hij de bal prachtig naar voren en dan is het rust met als ruststand 1-1.

In de rust nemen beide teams uiteraard de eerste helft door en bepalen elk hun strategie voor het vervolg. Beide teams komen met een (iets) gewijzigde opstelling. Na de rust is het weer even inkomen. De bal belandt dit keer niet óver maar óp de heg. De bal komt weer in het spel en dan staan we staan net iets te lang te kijken, waarvan CJVV handig gebruikmaakt en scoort. Maar even later herstellen onze laatste man Rick en keeper Chris dat beeld door een doelpunt te voorkómen. Terug op de helft van de tegenstander staan we buitenspel. We moeten nu wel een tandje bij gaan zetten en dat lukt. Na weer een paar wissels volgen er snel achter elkaar 4 goed opgebouwde aanvallen die er nét niet in gaan. Maar de vijfde keer is het raak en komen we door een doelpunt van Wessel met 2-2 weer gelijk.

Nu ziet Wessel zijn kans schoon als de keeper van CJVV een risico neemt en iets te ver uit zijn doel loopt, na een fantastische actie zet hij de stand op 3-2. CJVV geeft zich nog niet gewonnen en ook Chris moet weer aan de bak en dat doet hij. Ondanks dat de bal door de regen zo glad als een aal is, weet hij deze vast te houden en een 3-3 te voorkomen. We moeten dit nu zien vast te houden.

Ook Marijn heeft de smaak te pakken en scoort de 4-2. Er volgen nog 3 aanvallen van onze jongens op het doel van CJVV maar dat levert geen doelpunten op. Niet getreurd, de spirit zit er weer goed in. De keeper van CJVV heeft het niet makkelijk en bijna wordt het weer een doelpunt, maar de hij tikt m boven de lat. Even later worden we getrakteerd op een waar gevecht bij het doel, maar ook de keeper van CJVV ‘vecht’ mee, houdt vol en houdt uiteindelijk ook de bal. Luca de Vries speelt een paar hele scherpe ballen en zo is iedereen druk bezig de voorsprong zo te houden of nog iets te vergroten. Maar CJVV geeft niet op en komt weer op onze helft. Na affluiten voor buitenspel pakt Hoogland de bal weer en komt weer in de buurt van het doel; Ruben schiet net naast. Het spel blijft over en weer gaan en ook wij komen buitenspel te staan. In weer een nieuwe ronde scoort Stijn de 5-2. Het wordt nu wel heel moeilijk voor CJVV om deze achterstand goed te maken. Daar waar in de eerste helft CJVV een geduchte tegenstander was ligt in de tweede helft het initiatief bij onze jongens en lijkt CJVV niet lekker in de wedstrijd te komen. Onze jongens schieten weer op het doel, maar de keeper vangt de bal. Een actie die Chris vlak daarna ook laat zien. Als kers op de taart maakt Joris zigzaggend om de keeper heen de 6-2. Dit is ook de eindstand van een wedstrijd waarin onze jongens opnieuw van een achterstand glansrijk zijn teruggekomen en hebben laten zien wat ze daarvoor in huis hebben: goede samenwerking, scherp blijven, elkaar aanmoedigen en vooral niet opgeven. Natuurlijk zijn we superblij met het resultaat maar hebben ook respect voor CJVV en dan met name hun keeper.

Met deze prachtige eindstand zijn we poulewinnaar van deze fase van de bekercompetitie. Wederom TROTS op onze jongens.