2 september 2017 11:00

Accommodatie

Onbekend

"Er gaat vooral veel wél goed."
Het was coach Harald die tijdens de rust die woorden uitspraak. En hij had nog eens gelijk ook.

Zaterdag 2 september stond de eerste officiële wedstrijd op het programma en wel tegen Always Forward MO15-1, medehoofdklasser. Iedereen was er klaar voor nadat we een hele sterke wedstrijd tegen onze eigen MO17-1 gespeeld hadden (1-1). Iedereen was aanwezig, Manja kampte met een enkelblessure en kon niet meespelen, voor de rest hadden we een fitte selectie.

Om 11:00 stond iedereen warm op het veld, behalve de tegenstander en scheidsrechter. Uiteindelijk werd er 11:20 afgetrapt. Het eerste deel van de wedstrijd was voor het scherpere Always Forward, een paar kansen werden goed verdedigd door Nienke en Sara. Op links stond gelegenheidslinksachter Amy, ook zij speelde weer een topwedstrijd. Rechtsachterin stond Chenise. Het middenveld bestond uit Femke op rechts, Yvette als spelverdeler en op links starte Michelle. Voorin starte Annelien, Dana en Kim.

Vooral die laatst genoemde zorgde voor gevaar op de helft van Always Forward. En goed voorbeeld doet volgen. Michelle creeerde kans op kans, stuurde Annelien weg en won elk duel van de twee koppen grotere tegenstander. Femke passeerde haar mannetje en stuurde telkens Kim weg en won ieder luchtduel. De eerste goal kwam door een mooie combinatie tussen Jonna en Imane. Jonna komt met een mooie solo door de verdediging en steekt Imane weg. Imane blijft dan rustig en schuift de bal rustig binnen. 1-0. De 2-0 komt van Kim door een assist van Femke. Een afstandsschot van Yvette eindigt op de lat en dan wordt er afgefloten voor de rust.

De tegenstanders hadden de tijd niet helemaal in de gaten en bleef langer dan normaal in de kleedkamer. Dus een half uur laten werd er afgetrapt voor de tweede helft. Ondanks de comfortabele voorsprong waren we nog niet klaar. Always Forward kwam sterk uit de kleedkamer en ze waren weer even scherp, maar dat hielden ze niet lang vol. Éen kopkans van de spits van Always Forward gaat over de lat en dan is het afgelopen met de kansen voor Always Forwward. Hoogland ging weer door met aanvallen. Uiteindelijk zijn het weer Kim en Imane die hun tweede binnenschieten en de stand op 4-0 zetten.

Een goede wedstrijd, volgende week spelen we tegen FC Purmerend uit om 11.00 uur.