Datum

12 november 2016 10:00

Accommodatie

Onbekend

Niets is onmogelijk, zo bleek vorige week. Enthousiast gaan we dan ook op weg naar Baarn voor een wedstrijd tegen Baarn SV JO10-1.

De eerste 10 minuten houden de jongens goed stand, al komen ze met moeite op de helft van Baarn. Alwin houdt zijn doel lang schoon met mooie reddingen, maar in de 11e minuut valt dan toch de eerste treffer van Baarn. Een schot door het midden belandt achter Alwin in het net.

Het zet de jongens niet genoeg op scherp. Baarn houdt constant 2 spelers in de voorhoede, terwijl de verdediging van Hoogland te ver opschuift. In de duels is Baarn beduidend feller. Hoogland zit er niet direct bovenop, waardoor de tegenstander het spel kan maken. Ze laten mooie combinaties zien en onze jongens worden simpelweg uitgespeeld. Het is dan ook een wonder dat in de 20e minuut pas het tweede doelpunt valt, nu vanuit een corner.

De aftrap wordt genomen en Hoogland komt eindelijk op de helft van Baarn. Siebe schiet van een afstand, maar ziet zijn inzet door de keeper naast getikt worden. Een corner is het gevolg, maar die gaat jammer genoeg achterlangs en Baarn kan het spel weer overnemen. Dat doen ze en als ze op slag van rust een vrije trap mee krijgen, zetten ze de tussenstand op 3-0 in hun voordeel.

In de rust proberen de coaches de jongens te motiveren. Tuurlijk, het veld is glad, maar daar heeft de tegenstander ook last van. Blijven voetballen en vooral het duel feller ingaan.

Vandaag lijkt het echter niet te lukken. Baarn gaat meteen weer over tot de aanval en na 2 minuten in de tweede helft wordt het 4-0, wederom uit een corner. Even later gloort er toch hoop als na een knappe redding van Lucas Nils en Alwin samen de aanval openen. Helaas leidt deze aanval ook niet tot een treffer voor onze jongens. Die treffer valt wel aan de andere kant en wel 2 keer in 2 minuten tijd. Na 34 minuten spelen is het 6-0.

Met nog een kwartier op de klok komen de jongens langzaam in hun spel. Het lukt ze om steeds vaker op de helft van Baarn te komen en kansen te creëren. Vooral Sander blijft alles geven. Het leidt tot 2 keer toe tot een corner, maar niet tot een doelpunt. Die valt wel weer aan de andere kant. De scheidsrechter ziet een overtreding (volgens de jongens was het een schwalbe), geeft een vrije trap aan Baarn, die hem benut: 7-0.

Vlak voor het einde maken onze jongens nog bijna die ene tegentreffer, maar zowel Berend, Alwin als Nils prikken de bal naast. Eindstand 7-0. Een uitglijder, letterlijk en figuurlijk, maar die is onder de douche gelukkig alweer vergeten.