Datum

15 oktober 2016 10:45

Accommodatie

Onbekend

Vandaag moet het gebeuren; officieel kampioen worden. Vorige week is de JO10-2 officieus kampioen geworden op basis van de onderlinge wedstrijd, nu is 1 punt voldoende om officieel kampioen te worden.

Als we mogen beginnen, is de uitslag van de wedstrijd tussen de directe concurrenten al bekend: IJsselmeervogels heeft met 4-2 gewonnen van ASC Nieuwland. Een gelijkspel tussen die twee zou het mooiste zijn geweest, want dan was het kampioenschap al officieel. Maar vooraf was de doelstelling richting de jongens al duidelijk: alles in eigen hand houden en voor de winst gaan.
Mauro en Luuk Beentjes van de JO10-3 doen met ons mee vandaag als vervanging voor Lucas (vakantie) en Siebe (blessure aan de hamstring). Sem gaat proberen mee te doen, kijken hoe lang hij het volhoudt. We zijn dus compleet.

Hooglanderveen trapt af en gaat gelijk in de aanval. Ze hebben een kleine, razendsnelle spits die onze verdediging direct uitprobeert. Gelukkig laat Nick zich niet gek maken. De eerste 5 minuten zijn aardig gelijkwaardig en het is bijna niet voor te stellen dat de IJsselmeervogels de week ervoor met 9-0 van dit team heeft gewonnen. De jongens moeten vol aan de bak, maar komen al gauw in de wedstrijd. De eerste kans is voor Alwin. Nils mag ingooien en gooit de bal over de verdediging heen. Alwin raakt de bal net niet goed op zijn schoen en schiet naast. Even later volgt een corner van Milo. Hij speelt kort op Alwin, ze doen een een-tweetje, maar helaas leidt dit niet tot de openingstreffer.

In de 8e minuut is het dan wel raak. Berend weet de bal te onderscheppen, passeert eenvoudig de verdediging en scoort de 0-1. Enigszins opluchting aan de kant, de supporters kunnen weer een beetje ademhalen. Onze jongens beginnen de druk op te voeren. Sem komt binnen de lijnen en laat meteen zien wat hij in huis heeft. Hij zorgt direct voor gevaar in het strafschopgebied van Hooglanderveen. Een mooie aanval samen met Milo, maar zijn schot gaat net naast. Even later is er een ingooi aan de linkerkant. Sander gooit naar Sem, hij kapt zijn verdediger uit en schiet: zijnet. Ook een schot van Milo na een voorzet van Sander gaat naast. Sem is op dreef en gaat er nu vol voor. Hij pikt de bal op van achteren en brengt Nils in stelling. Zijn schot wordt door de keeper van Hooglanderveen (geleend van de JO11-7) over de achterlijn getikt.

Nils neemt de corner, passt hem naar Luuk, die de bal weer naar Nils kaatst. De verdediging weet de aanval af te slaan en er een corner van te maken aan de andere kant. Sem meldt zich hiervoor. Ook deze corner wordt door de verdediging van Hooglanderveen weggewerkt. Sem en Nils blijven elkaar opzoeken. Nu is het weer Nils die een voorzet geeft aan Sem, maar de verdediging redt opnieuw het vege lijf. De aanvallen van Hoogland blijven komen en Hooglanderveen voelt de druk op de eigen helft toenemen.

In de 23e minuut gaat een voorzet van Nils voorlangs. Sem weet de doorgeschoten bal op te vangen, hij kijkt wie er goed voor staat en steekt de bal door naar Chris. Zijn schot wordt gered door de keeper van Hooglanderveen. Alwin neemt de corner die daar op volgt hoog, maar Nils weet met zijn hoofd het doel niet te raken. Dan breekt Hooglanderveen plotseling uit en weet de helft van Hoogland te bereiken. Mauro weet met een mooie redding de 1-1 te voorkomen. Met een nipte voorsprong gaan we de rust in.

Hooglanderveen mag aftrappen, maar Nick weet de bal direct te onderscheppen. Hoogland gaat meteen weer volop in de aanval, op jacht naar de 2e treffer. Nick ziet Nils vrijlopen op rechts en geeft een keurige pass in de diepte. Nils zet het op een lopen, probeert een voorzet te geven, maar de bal komt verkeerd op zijn voet en de bal zwaait af. Even later een aanval via Alwin. Hij staat vrij voor de goal, maar in plaats van koelbloedig de bal in te schieten, probeert hij een mooie actie te maken. Zijn schot gaat recht op de keeper af, die hem netjes opvangt met beide handen. Kansen zijn er genoeg, maar de bal wil er maar niet in. Sander is keer op keer gevaarlijk op de linkerkant, maar hij heeft het geluk niet aan zijn zijde. De ballen verdwijnen steeds net naast de goal.

In de 34e minuut gaat Hooglanderveen in de aanval. Gelukkig komt de bal niet goed in de voeten van de aanvaller en wordt de bal naast geprikt. Onze jongens nemen het spel weer over. Via Sander op links gaat de bal naar Alwin, die Berend helemaal op rechts vrij ziet lopen. Berend neemt aan, schiet, maar ook nu gaat de bal net naast. 3 minuten later valt gelukkig alsnog de 2e goal na een soortgelijke situatie. Luuk gooit in op Sander, die passt naar Alwin in het midden terwijl Berend op rechts om de bal vraagt. Met een mooi schot in de hoek maakt Berend er 0-2 van.

Hooglanderveen geeft nog niet op en gaat in de tegenaanval. Even is er paniek achterin. Berend weet de bal voor de doellijn weg te werken en via via wordt het een corner. De hoekschop wordt genomen en de bal komt voor de voeten van een aanvaller van Hooglanderveen. Die bedenkt zich geen moment en schiet. Mauro duikt op de bal en weet zo een tegentreffer te voorkomen.
Mauro trapt uit naar Berend die constant vrijloopt op rechts. Hij gaat op het doel af en schiet. De keeper van Hooglanderveen weet nu zijn schot wel te keren en maakt er een corner van. Milo neemt hem kort op Nick, die weer naar Milo kaatst. De bal komt voor, maar Hooglanderveen verdedigt goed uit. De bal komt bij hun kleine spits, die op volle snelheid richting de goal van Mauro spurt. Luuk probeert hem af te stoppen, maar helaas... Hooglanderveen komt op 1-2 in de 44e minuut.

De ruggen worden gerecht en onze jongens gaan weer over tot de aanval. De wedstrijd wordt harder en de scheidsrechter grijpt amper in. Elke wissel wordt er geklaagd over spelers die een trap nageven of nog even een elleboog in de rug planten. De jongens laten zich echter niet kisten, al heeft het wel invloed op hun spel. Er wordt slordiger gespeeld en Hooglanderveen komt vaker aan de bal. Toch blijven de jongens knokken voor de winst. Jammer genoeg gaan de schoten steeds naast.

In de 45e minuut ziet de scheidsrechter een volle handsbal van een verdediger van Hooglanderveen volledig over het hoofd. Een schot wordt tegengehouden door de bewuste verdediger, die de bal liggend op de grond klemvast heeft in zijn handen. Ondanks appel van de kant haalt de scheidsrechter nonchalant zijn schouders op en laat doorspelen. 2 minuten later geeft hij dan weer wel een vrije trap aan Hoogland als Sander onderuitgehaald wordt. Nick neemt de vrije trap, passt hem op Berend, maar ook nu weet de keeper de bal te vangen. Er volgen nog enkele aanvallen van Hoogland en de scheidsrechter brengt de fluit al naar zijn mond voor het einde van de wedstrijd. Hij wacht daarmee als Hooglanderveen de bal verovert. Gelukkig weten ze geen gelijkmaker te scoren en de scheidsrechter fluit alsnog af in blessuretijd.
Gejuich op het veld en langs de kant: de JO10-2 is ongeslagen en op eigen kracht kampioen geworden van de 1e competitiefase!

Na de penalties, de slinger en de dabb gaat de reis naar het thuishonk. Onder muzikale begeleiding van "We are the champions" betreden de jongens de kantine. Na de felicitaties volgen de traktaties: het kampioenschap wordt gevierd met (kinder)champagne, een bakje snoep en een grote schaal frites. Voor de ouders is er appeltaart met slagroom en koffie. Uiteraard ontbreken de medailles niet voor de toppers van de JO10-2. Mauro en Luuk delen mee in de feestvreugde. Mede dankzij deze mannen is de winst, en daarmee ook het officiële kampioenschap, behaald.