CDW JO8-1 in het exotische Wijk bij Duurstede.

17 september 2016 11:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de 1e uitwedstrijd op het programma tegen CDW in het exotische Wijk bij Duurstede.

We verzamelden om kwart voor 10 in Hoogland en 3 kwartier later kwamen we aan op het

schitterende complex van CDW. We moesten het vandaag doen zonder Leon die helaas ziek was

(beterschap Leon!) en Chiel, maar Hidde toonde zich een meer dan waardige vervanger.

Nadat onze jongens het strijdplan hadden vernomen van Mitchel en Roman, gingen ze vol

vertrouwen naar het veld. Maar hé, wat was dat nou. Het veld lag er wel groen bij, maar toch was er

iets anders. De bal gleed en stuiterde anders dan normaal en er plakten geen korrels aan de kleding.

Het zou toch niet……., ja toch wel. Dit was gewoon gras waar onze vaders wel eens over verteld

hadden en waar koeien op lopen!

Onze jongens begonnen daarom wat onwennig en je kon zien dat de tegenstander beter omging met

de omstandigheden. De eerste 10 minuten gingen gelijk op, maar daarna werd het krachtverschil

uitgedrukt in een aantal doelpunten. Floris verweerde zich kranig op de doellijn, maar de

tegenstander schoot zo met scherp dat ook uw verslaggever van dienst ze niet had tegen gehouden..

Gelukkig ging dit niet ten koste van de teamspirit en vol enthousiasme werd de 2 e helft aangevangen.

Er werd goed overgespeeld en hard gewerkt. Hidde en Dielon stonden als een rots in de branding,

Alec keepte sterk, Lee en Ben maakte heel veel meters op het middenveld, Fabian maakte

schitterende acties op rechts en ging telkens minimaal 2 tegenstanders voorbij, terwijl Ferron veel

gevaar stichtte op de linkervleugel. Onze jongens waren dichtbij een doelpunt maar helaas de keeper

van CDW stond steeds paraat.

Hoewel de wedstrijd met 0-16 verloren ging, wat net zo goed andersom had gekund, werd de

penaltyserie glorieus gewonnen. Achter elkaar vlogen de pingels erin, met die van Ben in de kruising als absolute apotheose. Ook het enorme aanmoedigen bij de penaltyseries verraadt een geweldige teamgeest, dus we zetten met genoeg vertrouwen de competitie voort.