Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersoon vv Hoogland

Voel jij je binnen je team niet fijn, omdat je het gevoel hebt te worden buitengesloten of gepest? Zijn er andere problemen, waardoor je je niet altijd goed kan concentreren tijdens de training of een wedstrijd? Is er iets gebeurd op de vereniging waardoor je nu steeds angstig of gespannen bent? Levert voetval meer stress op dan plezier?

Zomaar een aantal dingen waar je als (jeugd)lid tegen aan kan lopen en niet goed weet hoe je dit zelf moet oplossen. Hierdoor kan voetballen, waar je eerder plezier in had, ineens behoorlijk lastig gaan worden. Als je je hierin herkent of zelf een ander probleem hebt is het misschien goed om contact op te nemen met de vertrouwenspersonen van vv Hoogland!

Corine Twigt

Beste vv Hooglanders, clubleden, ouders, trainers en overige lezers,

Vanaf heden kun je mij benaderen als vertrouwenspersoon bij vv Hoogland. Dit doe ik samen met Eva Janssen.

Tijdens mijn dagelijkse werk als Sociaal Juridisch Dienstverlener bij Indebuurt033, kunnen (kwetsbare) inwoners van Amersfoort bij mij langskomen met vragen. Ik help mensen met (financiële) problemen en ben mediator (i.o.) bij echtscheiding.  Goed luisteren is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Wat is nu precies de vraag, hoe kan ik mensen een stap (je)  verder helpen?
Deze eigenschap kan ik goed gebruiken bij de rol van vertrouwenspersoon.

Is er iets gebeurd bij onze voetbalclub, waar jij je niet prettig bij voelt of wat over jouw grens heen gaat? En vind je het lastig om naar die persoon of dat groepje toe te stappen en erover te praten? Blijf er niet te lang mee rondlopen!

Klop dan aan bij de vertrouwenspersonen van vv Hoogland. Belangrijk is te weten dat wij een geheimhoudingsplicht hebben en daarom niets doorvertellen aan een ander. Het probleem/de klacht wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Een van ons luistert naar je om vervolgens samen met jou (en voor de jeugd – als je wilt - met je ouders) te overleggen wat de beste oplossing is voor het probleem. Alleen met toestemming van jou zullen er verdere stappen worden ondernomen en eventueel andere mensen worden betrokken. Samen kunnen we dan nadenken wat er voor jou nodig is en zullen we proberen je verder te helpen.

Eva Janssen

Ik ben Eva Janssen, 26 jaar en ben werkzaam als psycholoog in een huisartsen praktijk. Vanuit mijn werk ben ik gewend om vertrouwelijk om te gaan met wat mij verteld wordt en dien ik graag als luisterend oor. Daarnaast probeer ik mensen te stimuleren en te helpen met het zoeken naar een oplossing voor de lastige situatie waar je in kan zitten. Misschien denk je dat jouw situatie niet ´ernstig´ genoeg is, maar alles wat jij ervaart als ongewenst is een situatie om te bespreken. Voel je daarom vrij om daarover één van de vertrouwenscontactpersonen aan te spreken. Wij zijn er voor jou!

Mail naar vertrouwenspersoon@vvhoogland.nl

Rol vertrouwenspersoon

Ongewenst gedrag
Treiteren en pesten, agressie en geweld, seksuele intimidatie, discriminatie, intimideren en andere ongewenste omgangsvormen zijn helaas van alle dag. Wat voor de één een grapje is, kan voor de ander een ongewenste omgangsvorm zijn. Bepalend is dat de activiteit of situatie door de betrokkene als ongewenst wordt ervaren.

Aanspreken
Het mooiste is dat diegene direct wordt aangesproken op het gedrag dat als ongewenst wordt ervaren. Dat is in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Gevoelens van onmacht, schaamte, woede of wat dan ook kunnen de reden zijn dat men zich niet uitspreekt en er dus mee rond blijft lopen. Ook kan het lastig zijn als diegene waarvan het gedrag als ongewenst wordt ervaren ouder of bijvoorbeeld een leider/trainer is.

Geheimhoudingplicht
In zulke gevallen is het goed om bij een persoon terecht te kunnen die niets doorvertelt en die een geheimhoudingplicht heeft. Een persoon die luistert en die niets doet zonder eerst te overleggen met jou wat de beste oplossing voor het probleem zou kunnen zijn. Zo iemand noemen ze een vertrouwenspersoon.
Contact vertrouwenspersoon: vertrouwenspersoon@vvhoogland.nl