Cookie beleid vv Hoogland

De website van vv Hoogland is in technisch beheer van VoetbalAssist en gebruikt cookies. Hieronder de cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.

Functionele cookies

Voor een goede werking van de website worden deze cookies altijd geplaatst.

Analytische cookies

Google analytics Toestaan Niet toestaan

Marketing cookies

Facebook Toestaan Niet toestaan

Interviews

Interviews

'Nu merk ik wat er allemaal op me afkomt'

Tekst en fotografie Dennis van Asselt

Wie na de wedstrijd zo nu en dan van een balletje gehakt of een Hertog Jan geniet, mag Marco Boeve daarvoor bedanken. Hij is sinds 1 januari de nieuwe kantinebeheerder van v.v. Hoogland, maar door zijn enthousiasme is hij veel meer dan dat.

“Ik was banketbakker, maar eigenlijk op zoek naar iets anders. Met name de werkdruk werd steeds groter, lichamelijk werd het steeds zwaarder. Toen hoorde ik dat Tineke ging stoppen als kantinebeheerder. Dat zou wel iets voor mij kunnen zijn, dacht ik. Ik heb het tijdens de vakantie met mijn gezin besproken en heb uiteindelijk besloten om het te doen. Ik was er snel uit met het bestuur.”

Was het niet lastig om het van Tineke over te nemen? Ze heeft het ruim veertien seizoenen gedaan.
“Nee, want ik was al een bekend gezicht bij de club. En Tineke heeft zelf besloten om te stoppen. Er moest een opvolger komen en het bestuur wilde graag iemand die weet hoe de club in elkaar steekt.”

Hoelang ben je al bij v.v. Hoogland betrokken?
“Sinds mijn zoon bij de Kabouters begon. Hij zit nu in het eerste jaar C, dus dat is een jaar of acht, negen. Ik ben zelf ook begonnen bij de Kabouters, als leider, en al snel werd ik gevraagd om F-coördinator te worden. Ik heb dat vier jaar gedaan. Toen ben ik gevraagd voor de jeugdcommissie. Eerst als algemeen lid en sinds vorig seizoen ben ik hoofdcoördinator, samen met Kees Voorburg. Het is ontzettend leuk om op verschillende manieren met de jeugd bezig te zijn.”

En sinds 1 januari dus kantinebeheerder. Heeft Tineke trouwens nog een goede tip meegegeven?
“Ja, dat ik vooral de verse friet erin moest houden, die is hier erg populair. Ze heeft het heel goed overgedragen.”

Hoe reageerden mensen op de nieuwe kantinebeheerder?
“Ik heb zeker in de eerste weken veel leuke reacties gehad van mensen die niet hadden verwacht dat ik de functie van Tineke over zou nemen. Banketbakker, dat is natuurlijk iets heel anders. Maar ze waren er enthousiast over, dat heb ik wel gemerkt. Hartstikke fijn natuurlijk.”

Hoe heb je de eerste maanden ervaren?
“De eerste paar weken was het rustig omdat we natuurlijk in de winterstop zaten. Nu is het seizoen volop bezig en merk ik wat er allemaal op me afkomt.”

Kun je een typische dag in de kantine van v.v. Hoogland beschrijven?
“Vooral in het weekend is het echt een horecabedrijf. Zaterdagochtend om halfacht gaat de deur open en komen de eerste teams binnen. Ik ben er al om kwart over zeven om de boel op te starten; lichten aan, kassa's aan en dan als eerste de gehaktballen in de pan. Verder veel koffie zetten, vooral voor de ouders. Op een ochtend gaat er makkelijk dertig liter koffie doorheen, dat is echt gigantisch. En de tosti's maken we vers, gelijk ook voor de zondag.”

Je maakt zeker lange dagen.
“In het weekend wel. Zaterdagavond ben ik om halfnegen thuis en de volgende dag sta ik er weer om halfnegen. Maandagochtend ben ik er om acht uur om de schoonmaaksters binnen te laten. Ik woon gelukkig in de buurt, in Kattenbroek. Tien minuten op de fiets.”

Krijg je wel genoeg hulp?
“Tot nu toe is het geen probleem met het inzetten van vrijwilligers, maar we kunnen altijd nieuwe mensen gebruiken. Deze club draait gewoon op vrijwilligers die hier al jarenlang rondlopen.”

Heb je al ergens je stempel op kunnen drukken?
“Ze hadden op de club jarenlang geen gehaktballen meer gehad. Er was zo veel vraag naar dat ik het gewoon ging proberen. Ik heb in mijn eerste maand een proeverij gehouden bij de mannen van 35+ met vijf soorten gehaktballen. Uiteindelijk is daar één bal uitgekomen die we nu verkopen. Daarnaast hebben we Hertog Jan op de tap. Dat was niet alleen een wens van mij maar ook van de mensen die hier graag een biertje drinken.”

Wat heb je uit je vorige baan meegenomen aan kennis en ervaring?
“Hygiëneregels sowieso, dat is in de bakkerswereld heel belangrijk. En ik ben zuinig, ik gooi zo weinig mogelijk weg.”

Hoe zou je jezelf verder omschrijven?
“Ik probeer in ieder geval altijd open te zijn en mee te denken. Omdat ik ook in de jeugdcommissie zit, krijg ik veel vragen aan de bar, zowel over bestuurlijke zaken als het voetbal. Meestal kan ik die wel beantwoorden.”

Je bent dus een manusje-van-alles.
“Een spil, ja. Ik geniet daar wel van. Ik ben veel op de club, maar dat geeft niet. Omdat ik ook in het jeugdbestuur zit, is het weleens onduidelijk wat nu vrijwilligerswerk is en wat onderdeel is van het kantinebeheer. Dat loopt soms in elkaar over. Maar dat is helemaal geen probleem.”

Ben je iemand die overal wel iets ziet dat even gedaan moet worden?
“Dat is wel zo, ik kan niet stilzitten. Als ik vanuit de keuken zie dat er rommel op de terrastafels ligt, ga ik zelf naar buiten om het op te ruimen. Eigenlijk moet ik dat delegeren. Ik doe nog te veel zelf, daar moet ik mee oppassen.”

Dus, de boodschap aan de mensen is: help Marco door je rommel op te ruimen!
“Nou, van bepaalde jeugdteams kun je inderdaad wel zien dat ze langs zijn geweest. Ach, het hoort erbij.”

Wil je man en paard noemen?
“Dat hoeft niet. Als ze dit lezen, weten ze het wel, haha.”

Je krijgt natuurlijk veel verschillende mensen over de vloer, van jong tot oud.
“Dat is het leuke aan deze baan. Zaterdag is puur een dag van de jeugd, dan verkoop je zakjes chips en snoep terwijl ouders een bakkie koffie drinken. Zondag is het seniorendag. Dan gaat de tap open en is de sfeer heel anders.”

Heb je nog wensen als kantinebeheerder?
“Ik zou de boel wel op willen frissen. Nieuw meubilair, zowel binnen als buiten, een likje verf, dat soort dingen.”

Waar hou je je buiten de club eigenlijk mee bezig?
“Ik heb thuis koikarpers en zo'n grote Bobtail-hond. Daar ben ik een paar keer mee naar hondenshows geweest. Hij deed het heel goed, maar nu ben ik in het weekend druk met de club. Af en toe neem ik hem mee, met name 's avonds laat als ik moet afsluiten.”

Heb je er geen spijt van dat je het leven van banketbakker vaarwel hebt gezegd?
“Totaal niet, ik mis het geen seconde. Dit voelt niet als werk, ik ga gewoon naar de club.”

marco boeve

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Interview Tineke

Na ruim 14 seizoenen onze kantine beheerd te hebben waagde Tineke de stap om voor zichzelf te beginnen. Per 1 januari runt zij samen met Jiska een kroeg in Soest: d’Oude Enghe. Wij waren benieuwd hoe het inmiddels met Tineke en hun kroeg gaat!

Tineke, hoe is het met je? En, hoe gaat het bij d’Oude Enghe? 
Het gaat goed! Zowel met mij als met de zaak. Het is wel hard werken in deze eerste fase met veel rompslomp, maar het gaat iets boven verwachting, dus we zijn erg tevreden. Toen we in januari net open waren hebben we wat problemen(overlast) met de jeugd tot 18 jaar gehad. Daarom hebben we moeten besluiten om de leeftijd van 16+ naar 18+ te verhogen. Hierdoor zijn de problemen wel afgenomen, dus gelukkig hebben we de keus durven maken.

We hebben de menukaart uitgebreid. Onze kok bereidt nu onder andere een plate-sate en gamba’s, beenham en friet. En als de terrassen open gaan dan gaan we ook lunch serveren. Daar kijken we wel naar uit!

Waar en wanneer in Soest kunnen we je precies vinden? 
We zitten op de Middelwijkstraat 2, dicht bij de Oude kerk. Vanuit Hoogland is dat op de fiets door de Eemlandse polder goed te bereiken!

Wat was voor jou de reden om deze uitdaging aan te gaan?
Ik heb al jaren lang een wens om iets voor mezelf te beginnen. Jiska had diezelfde wens, en toen dit op ons pad kwam, hebben we de kans gegrepen. Inmiddels blijkt dat we een goed team vormen en elkaar goed aanvullen.

Merk je dat je wat hebt aan de ervaring die je bij Hoogland hebt opgedaan?
Ja zeker. Tuurlijk zijn er grote verschillen, maar in de basis blijft het werk hetzelfde. Al komt er nu wel wat meer bij kijken, zoals het regelen van allerlei zaken. Niets gaat vanzelf en overal moet je achteraan. Dat is wel wennen. Ik heb nu al geleerd dat sommige simpele zaken een enorm karwij blijken te zijn. Bijvoorbeeld je elektra laten keuren. Dat kost een vermogen en levert niet direct iets op. Tja, het zal er wel bij horen.

Inmiddels ben je 2,5 maand weg bij Hoogland. Hoe kijk je terug op die 14,5 seizoenen?
Absoluut positief. De momenten dat ik eraan terug denk zijn wel schaars. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is wel een goed teken. Dat betekent wel dat ik het nu naar m’n zin heb, dus een goede keus heb gemaakt. Dat is bij zo’n grote stap als deze natuurlijk wel een beetje spannend.

Kun je een paar hoogte- en dieptepunten benoemen?
Nou, de hoogtepunten waren eigenlijk álle feesten in de kantine (en eromheen). Natuurlijk alle kampioenschappen, zoveel als dat ik er heb meegemaakt!
En daarnaast het zitten met de medewerkers na een lange dag werken. Maar bovenal natuurlijk de befaamde Derde Helften, de vrijwilligersavonden, het kampioenschap van het eerste (vooral die in de 4e klasse), en natuurlijk de eindfeesten. Ik denk niet dat er veel clubs zijn die dit allemaal zo uitbundig vieren

Dieptepunten waren er eigenlijk nauwelijks, maar zijn er toch. De reeks inbraken was niet leuk, maar dat stelt eigenlijk maar weinig voor. De echte dieptepunten beleef je als iemand ons ontgaat. Vooral bij degene waarbij het zo onverwachts is. Dat je iedere keer het hele proces, dat zich voor een deel in onze kantine afspeelt, regelt en meemaakt , dat vergeet je niet. Erg aangrijpend.

Wat mis je niet van Hoogland?
Dat ik nooit meer op zaterdagochtend om 07:30 hoef te beginnen en de F-jes van hun Haribo’s hoef te voorzien, heerlijk!! ;)

Heb je inmiddels een sieraad als afscheidscadeau uitgezocht?
Het zijn twee armbanden geworden, die zijn momenteel in de maak bij juwelier Nipshagen.

De eerste Derde Helft zonder jou is inmiddels geslaagd, daarmee kunnen we stellen dat Marco geslaagd is voor zijn eerste toets. Heb je heel misschien toch nog een tip voor je opvolger?
Na me jaren te hebben ingezet voor de verse friet hoop ik van harte dat dat wel behouden blijft. Dan spreek ik niet namens mijzelf, maar namens heel veel leden en ook namens spelers en ouders van andere verenigingen!

Wanneer komen we je weer tegen bij de VVH?
Het is passen en meten met de huidige zaak, maar met het eindfeest ben ik er zeker!!

Tot slot, wil je nog iets kwijt?
Ja, de periode bij Hoogland was erg mooi, maar ik heb dit nooit met zoveel plezier kunnen doen zonder mijn gezin en alle vrijwilligers. Dus bij deze ontzettend bedankt!

d'Oude Enghe

Binnenkort verschijnt er een interview met de opvolger van Tineke, Marco Boeve! Wil jij ook weten hoe het met iemand gaat? Stuur jouw verzoek naar media[et]vvhoogland.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!